Aktuella mässor och evenemang

Här hittar du information om våra aktuella mässor och event. För bokning och mer information se kontaktuppgifter längst ner på sidan.


20190919  

Föreläsning: Plantera, plantera, plantera - september är bästa planteringsmånaden

- en inspirerande föreläsning med Linda Schilén

Plats: Stabergs krog, Falun.

Datum: 19 september 2019

Köp biljett: FULLBOKAT

Ladda ner information: INFORMATIONSBLAD

Besök Facebooksidan.

Pris föreläsning: 170 kr. (Begränsat antal platser.)

Innehåll

I september planerar och planterar vi vår trädgård för kommande säsong. September är den bästa tiden på året för plantering då luften är full av fukt och dagarna fortfarande kan vara ljumma och sköna. Det är nu tid för att sätta lökar, plantera växter och beskära sina träd.

Under föreläsning berättar Linda om:

  • Plantera vårblommande lökar, måla med färger och storlekar.
  • Plantera träd och buskar så de skapar rum och gröna oaser.
  • Plantera vitlök mot ohyra och andra life-hacks mot ohyra.
  • Beskär växter, samla frön och dela perenner.
  • Vinterförvaring – Dags att ta hand om dina dahlior och krukor.
  • Växthuset på hösten
  • Städa trädgården men städa inte för mycket.
  • Minnen från sommaren - gör en trädgårdsbok över sommarens minnen

Initiativet Stora Planteringsveckan genomförs den 7-15 september på ett antal platser runt om i landet och vad kan vara bättre än att avsluta den med en föreläsning om just plantering. 

18.00 - 18.30: Trädgårdmästaren på Stabergs barockträdgård Christel Bjärkendahl berättar kort om Staberg och arbetet med trädgårdarna.

18.30 - 19.15: Föreläsning med Linda Schilén 

19.15 – 19.45 Paus. Fyll på kaffekoppen.

19.45 – 20.30 Fortsättning föreläsning med Linda Schilén.

20.30 – 21.00 Boksingering och försäljning av lökar till höstsådden.

Om Linda Schilén

Linda Schilén är föreläsande trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon har skrivit flera trädgårdsböcker och hösten 2018 kom hennes senaste bok ”Älskade krukväxter”ut. När Linda förmedlar kunskap gör hon det alltid med full entusiasm och med en konstnärlig twist. Hon är en mästare på smarta ”life hacks” och ”genvägar” som förenklar trädgårdsarbetet! Dessutom är hon ett populärt och återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon där hon som trädgårdsmästare sprider kunskap och inspirerar tittarna att fylla livet med grönska.

Lindas hemsida: www.lindaschilen.se


20190921

Tällbergs Dryck & Deli på Klockargården

Plats: Tällberg (Leksand), Hotell Klockargården.

Datum: 21 september 2019

Besök Facebooksida.

Hemsida: 

Ladda ner information!

2018 års succé är tillbaka. PREMIÄREN 2018 blev otroligt bra mottagen och uppskattad hos alla besökare och utställare. Nu gör vi om succén 2019 och laddar med en mysig pubdag som sedan går över i kvällsunderhållning. Varmt välkomna som besökare och utställare.

53642169_1974838496158868_7450739167216009216_njpg20191019

Mässan Sy och Hantverk i Tällberg

Plats: Tällberg (Leksand), Hotell Klockargården

Datum: 19 - 20 oktober 2019

Ladda ner information.

Mässans Facebooksida.

Gör en intresseanmälan.

Med Klockargårdens långa historia inom hemslöjd och hantverk känns det som en naturlig plats att arrangera en sy- och hantverksmässa.
Mer information om vad som händer på mässan kan du läsa om på vår Facebooksida. Gilla och följ oss så du inte missar någon information.
Möjlighet finns också att handla direkt från utställare. Kanske hittar du äntligen ett mönster du sökt eller något annat trevligt.

Med det vill vi hälsa dig varmt välkommen till en inspirerande och trevlig helg i Tällberg på Klockargården och mässan Sy & Hantverk.


20191025

Höstweekend - skapa med blommor som tema

Plats: Klockargårdens hotell, Tällberg, Dalarna

Datum: 25-27 oktober

Bokning : www.klockargarden.com. FULLBOKAT!

Besök: Facebooksidan

Frågor om bokning och boende ringer/mailar ni hotellet.
Frågor om evenemanget ringer ni: Peter Isaksson, 070 - 2735033

Vill du ha information om när nästa weekendkurs arrangeras så kan du skicka ett epostmeddelande till peter.isaksson@konceptmassor.se. Vi återkommer till er när vi har mer information nya tillfällen och platser.

Välkommen till en inspirerande och mysig höstweekend i Tällberg där du får möjlighet att upptäcka och utveckla din krenativa och konstnärliga sida med växter som inspiration.

Under helgen kommer du få lära dig och inspireras till att skapa blomsteruppsättningar som kommer lyfta alla de helger vi står inför under vintern. Du kommer kunna ta del av inspirerande föreläsningar om konstnärens trädgård och få möjlighet att prova på och lära dig grunderna till vad som kan komma att bli en ny avkopplande aktivitet, att måla med trädgården som tema.

När du anländer får du en goodiebag med alla verktyg du behöver för att delta i de pass som genomförs under helgen. På söndagen när du åker hem kommer du att ha tagit del av en helg fylld med inspiration, kunskap och skapande. Med dig i väskan har du dina verktyg för att kunna fortsätta arbeta med det du lärt dig under helgen. Inom dig bär du med dig ny inspiration och kunskap att använda när du kommer hem.

Dina värdar för helgen är Linda Schilén och Minna Mercke Schmidt som även får besök av ytterligare en gäst som föreläser för er under helgen.Oss möter du under helgen

2e0ecc35-f674-44fe-8859-a35d08b17eeejpg

Linda Schilén – ”Den smarta trädgårdsmästaren”, konstnär och författare till flera böcker om trädgård. Linda syns i TV4:s Nyhetsmorgon och är en mycket uppskattad föreläsare hos trädgårdsföreningar runt om i landet och på olika evenemang. Hon delar frikostigt med sig av sina smarta tricks och tips som underlättar och förenklar vårt arbete i trädgården.

MinnaJPG

Minna Mercke Schmidt - blomsterkreatör och fotograf. Inspirerar folk att skapa sina egna blomsterarrangemang och - dekorationer via sina böcker, hundratals tidningsartiklar och sociala medier. En flitigt anlitad föreläsare och kursledare som delar frikostigt sin kunskap och idéer hur man skapar med material från trädgården och naturen. Lever efter mottot ”Blomsterglädje till alla” 

Gäst – ni kommer att på lördag kväll få möta en person som kommer för att hålla ett föredrag med koppling till växter och trädgård.


20191207

Liss-Jul på Hotell Klockargården i Tällberg

Plats: Hotell Klockargården

Datum: Lördag 7;e december

Ladda ner information.

Gammaldags julmarknad i sköna Tällberg bland grånade och faluröda timmerbyggnader.

En traditionsfylld julmarknad som arrangeras i hela Tällbergs by den 7 december. Marschaller genom byn, körsång, jultome och glöggrytor.

Välkommen till Liss-jul på Klockargården och Tällberg.

Inbjudan Lissjul 2019jpg