Aktuella mässor och evenemang

Här hittar du information om våra aktuella mässor och event. För bokning och mer information se kontaktuppgifter för respektive evenemang.


MAJ

Trädgård & Uteliv - med hantverk och deli

2021
Besök hemsida: www.tradgardochuteliv.se

Trädgård & Uteliv är mässan med fokus på alla sköna stunder i trädgård och hemmet. En riktigt kick-off för våren. Här möter du som besökare utställare inom områdena trädgård och trädgårdens uteliv, hantverk, delikatesser och utställare som erbjuder olika typer av tjänster och produkter till hushållet. En mängd aktiviteter och våra populära föreläsare finns på plats. 

Beställ utställarinformation: bokning@tradgardochuteliv.se

Low_DSC2653jpg


SEPTEMBER

20210911-12

Sy och Hantverkmässan

Plats: Rättvik, Rättviksparken

Datum: 11 -12 September, 2021

Ladda ner information.

Mässans Facebooksida.

Gör en intresseanmälan.

Kontakta oss om mässan: syochhantverk@konceptmassor.se

Tredje året som mässan arrangeras 2021 och nu flyttar vi till Rättviksparken i Rättvik för att ge plats för fler utställare. En mycket populär mässa som erbjuder det du behöver inom hantverk och olika handarbeten. Till 2021 adderar vi kategorin Nostalgi och återbruk. Kvalitativa produkter som åldrat med patina och ett hållbart tänk.

Mer information om vad som händer på mässan kan du läsa om på vår Facebooksida. Gilla och följ oss så du inte missar någon information.
Möjlighet finns också att handla direkt från utställare. Kanske hittar du äntligen ett mönster du sökt eller något annat trevligt.

Med det vill vi hälsa dig varmt välkommen till en inspirerande och trevlig helg i Rättvik på Rättviksparken och mässan.


OKTOBER

20211001-03

Höstweekend - skapa med blommor som tema

Plats: Tällberg, Dalarna

Datum: 1-3 oktober, 2021

Bokning :
info@uterummet.se

Besök: Facebooksidan

Frågor om evenemanget epost: info@uterummet.se

Premiären 2019 blev en riktig succé och 2020 blev ett lite annorlunda år med anledning av Corona. Men 2021 kommer vi tillbaka i full blom till Tällberg med vår populära Höstweekend.

Vi har skapat målningar i olja, botaniska målningar i akvarell, blomsterkroki, blomstertårtor, kransar, blomsterarrangemang, bukettstöd och mer under de första två årens kurshelger. Till 2021 så laddar vi med nya idéer. Håll utkik på Facebook om vad helgen 2021 kommer att innehålla.

Välkommen till en inspirerande och mysig höstweekend i Tällberg där du får möjlighet att upptäcka och utveckla din kreativa och konstnärliga sida med växter som inspiration.

Linda Schilén håller i delen av helgen där du målar egna tavlor med inspiration från växtriket. Här får du lära dig att utveckla din konstnärliga sida genom att måla på duk tillsammans med Linda som din konstnärliga ledare. 

Tillsammans med Minna Mercke Schmidt skapar du härliga blomsteruppsättningar som sen kommer att kunna förgylla alla de helger vi står inför under vintern. 

Du kommer också att kunna ta del av inspirerande föreläsningar  och få möjlighet att prova på och lära dig grunderna till vad som kan komma att bli en ny avkopplande aktivitet, att skapa med blommor som tema. Vill du enbart måla under helgen så finns det möjlighet till det. Meddela oss detta när du bokar så vi kan avsätta utrymme för det.

På söndagen när du åker hem kommer du att ha tagit del av en helg fylld med inspiration, kunskap och skapande. Med dig i väskan har du dina verktyg för att kunna fortsätta arbeta med det du lärt dig under helgen. Inom dig bär du med dig ny inspiration och kunskap att använda när du kommer hem. Inga förkunskaper krävs för att delta.

Har du frågor om weekendkursen hösten 2021 så kan du skicka din fråga till epost: info@uterummet.se. 

Pris: 4695 kr i dubbelrum och 4995 kr i enkelrum.
Inkluderat i priset är boende, mat, fika och allt material som behövs till kurserna under helgen.


Oss möter du under helgen

Dina värdar för helgen är Linda Schilén och Minna Mercke Schmidt.2e0ecc35-f674-44fe-8859-a35d08b17eeejpg

Linda Schilén – ”Den smarta trädgårdsmästaren”, konstnär och författare till flera böcker om trädgård. Linda syns i TV4:s Nyhetsmorgon och är en mycket uppskattad föreläsare hos trädgårdsföreningar runt om i landet och på olika evenemang. Hon delar frikostigt med sig av sina smarta tricks och tips som underlättar och förenklar vårt arbete i trädgården.

MinnaJPG

Minna Mercke Schmidt - blomsterkreatör och fotograf. Inspirerar folk att skapa sina egna blomsterarrangemang och - dekorationer via sina böcker, hundratals tidningsartiklar och sociala medier. En flitigt anlitad föreläsare och kursledare som delar frikostigt sin kunskap och idéer hur man skapar med material från trädgården och naturen. Lever efter mottot ”Blomsterglädje till alla” 

Gäst – ni kommer att på lördag kväll få möta en person som kommer för att hålla ett föredrag med koppling till växter och trädgård.


DECEMBER

20201205

Lissjul på Klockargården i Tällberg

Plats: Klockargårdens hotell, Tällberg, Dalarna

Datum: 5 december, kl. 11.00 - 16.00

Bokning:
Intresseanmälan online
Frågor: klockargarden@konceptmassor.se

Besök: Facebooksidan

Ladda ner: Information 

Gammaldags julmarknad i en traditionsfylld och julig miljö på Klockargården i Tällberg.

Lördagen i andra avent är det Lissjul i Tällbergs by. På Klockargården hittar ni en gammaldags julmarknad
med hantverkare, glögg och allt som hör julen till.

I Tällbergs by brinner marschaller utmed vägarna och butikerna har öppet.

Välkommen till en gemytlig julmarknad i en härligt julig miljö i Tällberg.

FB_IMG_1597242188931jpg


KOMMANDE 2021

Dala Dryck o Deli

Plats: Klockargårdens hotell, Tällberg, Dalarna

Datum: Vi återkommer med datum!

Bokning:
Intresseanmälan online
Frågor: klockargarden@konceptmassor.se

Besök: Facebooksidan

Ladda ner: Information 

Klart vi kommer tillbaka 2021!
Planeringen är i full gång med Beer Tap Challenge, bryggarskola och inbjudan till lokala bryggerier och brännerier att fylla våra minipubar. På matsidan kommer vi att ha föredrag med duktiga matlagare som utlovar smakprov på heta rättar varvat med svala drycker.
Håll utkik på vår Facebooksida!